tisdag, september 08, 2009

Hemskt med katter i koppel?

Oj, vilken diskussion det har blivit på YouTube pga en av filmerna på mig som matte la ut där en gång. Det är verkligen många som inte tål att se katter som går i sele och koppel! Nu var det ju som så att vi inte hade någon kattgård där vi bodde innan och eftersom matte är rädd om oss katter och inte vill att vi ska bli överkörda på vägen som gick utanför så vande hon oss vid att gå i koppel.

Men nu var det ganska längesen någon av oss hade sele på oss. Jo, matte testade en på Hedda för ett par veckor sedan men hon var alldeles för tjock för den! ;-) Här vi bor nu har vi en rastgård där vi gärna är ute och latar oss om dagarna.

5 kommentarer:

 1. Folk har så mycket synpunkter utan att veta ett skvatt.
  Har Berit kommit hem igen?

  SvaraRadera
 2. Sele och koppel är perfekt!
  Inte vågar jag gå ut naken inte... Går inte över tröskeln förrän matte klätt på mig. Man är ju en cool, civiliserad katt. Känns bra att matte sitter fast vid mig när vi är ute också, så att hon inte kommer bort.
  Tass,
  /Damiano

  SvaraRadera
 3. Som jag kommenterade till filmen, att ha katt i sele tyder på omtänksamhet. Bry dig inte om idioter som gnäller om "djurplågeri" dom vet helt enkelt inte bättre. *fnyser ilsket*

  SvaraRadera
 4. Vilka idiotiska åsikter det är väl klart att man kopplar katter man är rädd om. Jag släpper inte ut våra katter utan koppel. Skulle aldrig falla mig in. Flyttar vi till hus någon gång så kommer det bli rastgård för kissarna. Man vill ju heller inte stöta sig med grannarna ifall katterna får för sig nå dumheter hos de också.

  Nä jag blir rätt trött på kattdiskussionerna för å ena sidan ska katterna släppas vind för våg annars är det djurmisshandel, å ena sidan ska katterna låsas in för annars är det djurmisshandel eller så hatar folk katter helt enkelt. Det är upp till varje katt och ägare hur man gör kan jag anse. Vissa katter trivs inte ute och området kanske är helt fel medan andra katter blir galna om de inte får gå ut. Våra får vara på balkongen, det är vår kompromiss och de älskar det. Ingen blir skadad och ingen kan störa sig på det. (Eller jo det finns säkert idioter som stör sig på det, det finns alltid någon som stör sig...)

  Söt hon är lilla kissungen. :)

  SvaraRadera
 5. Jag tar alltid ut mina människor i koppel. Det är tryggast att ha dem kopplade, annars vet man aldrig vad de kan hitta på. Matte är rätt pålitlig dock, henne kan jag ta på långa turer. Husse däremot är ju lite trött och klen, så honom tar Nova till närmaste parkbänk och så kan de nosa buskar tillsammans där. Nej, kopplade människor tycker jag är en självklarhet. Och så finns det snygga selar som man kan ha deras koppel fastsatt i.
  TassKram Wikki

  SvaraRadera