måndag, augusti 24, 2009

Det duger inte med vad som helst!

Lilla kattungen som blir fem veckor gammal i morgon har inte sett nån vits alls med att äta vanlig mat när mamma Yossie har så mycket god mjölk. Inte är det några hungriga syskon heller som försöker tränga bort henne från spenarna, så då är det både smidigt och bekvämt att ligga där och dia i godan ro.

Men nu har hon fått smak på mat - och det ska vara Gourmet Gold tonfisk mousse! Får se nu om hon utökar sin meny efter hand och upptäcker att det faktiskt är gott att äta annat än mammas mjölk.





lördag, augusti 22, 2009

Dagens Rippe-bild

Hoppas allt är bra med er alla. Själv ligger jag och tittar på medan matte steker köttbullar (och hoppas såklart på att få en smakbit sen).



Idag har matte anmält mig till en utställning. Får se om det finns några platser kvar, men det håller vi tummarna för. Det var evigheter sen sist jag var med på nåt sånt.

Just när det är dags för utställningar önskar hon nästan att det är små, korthåriga katter hon ska ställa ut för tunga Maine cooner med tillhörande bad och pälsvård kan ju vara en utmaning ibland! Att hålla en Maine coon-hane framme vid domaren kan kännas i armarna efter en stund (och då är jag ändå ingen riktig tungviktare utan väger dryga 7 kg). Jaja, matte är kleeeen....!

torsdag, augusti 20, 2009

(N) Yosemite av Faleegaard

Nu var det ett tag sen som Yossie var med på bild, så en nytagen på henne kommer här!

Har ni någonsin sett nåt så gulligt?! :-)

Nu har lilla bebisen här hemma blivit dryga fyra veckor gammal och hon är sötare än någonsin. Hon har väldigt mycket spring i sina små ben och är en hejare på att gömma sig. Hon är för det mesta en kaxig liten tjej som vet vad hon vill! Men samtidigt är hon en riktig liten "mamma-fis" som piper så fort Yossie är för långt borta.

fredag, augusti 14, 2009

Sötaste barnbarnen

Igår var matte hemma hos min gammelmatte på Street Cats och kikade på mina och Yossies barnbarn. Oj oj, vad fina de var! Alldeles bedårande! Alla fem är hanar.











Det var riktigt busväder med åska, regn och hagel när matte åkte dit.


Solen kikade fram en stund, men där borta som himlen är mörk åskade det rejält!

Kattungar till salu finns även hos Almightycats. Där finns de här båda vackra tjejerna Eowyn och Arwen som nu är klara för leverans.



onsdag, augusti 12, 2009

3 veckor gammal

Lilla korven har nu blivit tre veckor gammal och väger 485 g.

söndag, augusti 09, 2009

Kan katter också äta hundben?!

Jodå, visst händer det att vi katter tuggar lite på hundarnas ben emellanåt. Men hur som helst så skulle nog Sixten och Frida mer än gärna vilja vinna ett hundben i tävlingen hos Abby & Emma.

fredag, augusti 07, 2009

Hälsningar i mobilen

Matte tycker det är lika kul varje gång det dimper ner ett mms i mobilen med hälsningar från kattungar som flyttat härifrån. Här är några som kommit nu det sista.


Det bästa matte har det sätter hon på bordet. Tiger Lily tar sig friheter! ;-)


Tyson (S*Firetails The Boss) har just jagat en mus och blev lite trött.


Teo (S*Firetails The One) flyttade till Värmland med sin familj i vintras och trivs fint där.

Här hemma är det mesta för övrigt bara bra. Det har blivit varmt och soligt sommarväder. Vi katter är mestadels ute i rastgården om dagarna och jagar flugor och fjärilar. Yossie bjuder på "ljuv sång" om dagarna då hon redan började löpa tidigare i veckan (kattungen var 2 veckor gammal i tisdags).